tendinte-2015

Fiecare sezon are particularitățile sale în materie de modă și stil, iar bijuteriile nu fac excepție de la regulă. În această primăvară, casele de modă au reinventat modele clasice, cum sunt colierele statement și cerceii supradimensionați, sau au lansat tendințe noi – layering-ul, accesoriile hippie, pietrele prețioase colorate și combinațiile luxuriante, în timp ce revistele de fashion au publicat deja o galerie a celor mai în vogă bijuterii și accesorii pe care trebuie să le incluzi în outfiturile de sezon.

Cerceii supradimensionați s-au reinventat și promit să te cucerească

Sezonul acesta readuce în prim-plan cerceii oversized, rotunzi sau alungiți, dintr-o gamă cât se poate de diversificată de materiale și culori. Realizați în totalitate din materiale metalice sau plastice, ori decorați cu pietre prețioase în culori vii, cerceii supradimensionați vor reanima ținutele și le vor da un look trendy, atent studiat.

Combinațiile asimetrice sunt de departe surpriza sezonului. Dacă în trecut asimetria consta în purtarea unui singur cercel, acum designerii ne propun mixuri neașteptate între accesorii de culori sau de dimensiuni diferite. Chiar dacă stilul s-ar  potrivi mai degrabă persoanelor nonconformiste, un lucru este sigur: o astfel de combinație curajoasă te va scoate din anonimat, mai ales atunci când te pregătești pentru petreceri sau ieșiri în oraș.

Cercei supradimensionati si combinatii asimetrice; cercei alungiti din aur 14K

Cercei supradimensionati si combinatii asimetrice; cercei alungiti din aur 14K

Colierele la baza gâtului rămân un must-have

Colierele statement, la baza gâtului, au cucerit treptat fashionistele din întreaga lume, iar acest sezon vine să confirme tendința care nu ar trebui să ne surprindă deloc – sunt ultra feminine, versatile și ușor de purtat atât cu ținute de zi, cât și cu rochii elegante.

În ceea ce privește culorile sau materialele, alegerea ține doar de stilul personal și de preferințele vestimentare – pentru ținutele de zi, poți opta pentru coliere metalice sau perle feminine, în timp ce colierele încastrate cu pietre prețioase sau bogat ornamentate  garantează o apariție glamour la petreceri sau evenimente de seară.

Accente aurii și modele vintage

Între nuanțele preferate ale sezonului, auriul ocupă un loc central. Pentru a complimenta ținutele monocrome și aparițiile sobre, încearcă un set de cercei și un lanț cu pandantiv din aur, menite să lumineze outfiturile prin note de rafinament și eleganță. Asortează combinația cu un ruj burgundy și fii pregătită să impresionezi!

Nuanțele aurii în forma modelelor clasice sunt o combinație fără vârstă, cu care nu poți să dai greș. Bijuteriile de inspirație vintage, preluate din moda anilor ’70, încastrate cu pietre prețioase de culoare turcoaz, lila sau roșu rămân la mare căutare în această primăvară datorită puterii lor de a transforma o apariție obișnuită într-o prezență care emană eleganță și feminitate. Cercei, broșe sau pandantive atent lucrate, având gravuri complexe și linii clasice, ornează cele mai frumoase rochii și ținute și  promit să pună în valoare cele mai pretențioase personalități.

Bijuterii aurii si modele vintage; cercei rotunzi din aur 14K cu granat

Bijuterii aurii si modele vintage; cercei rotunzi din aur 14K cu granat

Layering sau arta de a combina accesoriile

Apărută la început în moda vestimentară, această tendință se propagă treptat și în alte zone care țin de imagine și stil. Layering-ul presupune îmbinarea mai multor elemente, din aceeași gamă sau din stiluri diferite, și se poate aplica atât în cazul brățărilor, cât și al inelelor sau al cerceilor. Cu jachete din piele și rochii vaporoase, bijuteriile suprapuse exprimă nonconformism și dau frâu liber imaginației și creativității.

Romantism și apariții diafane

Nuanțele de roșu și modelele romantice se bucură de o atenție specială în această perioadă. Fie că alegi un colier cu pandantiv sau o pereche de cercei cu pietre prețioase de culoare roșie, vei obține o ținută deopotrivă feminină și modernă.

Colier 14K cu matase rosie

Colier 14K cu matase rosie

Acum că știi care sunt cele mai apreciate bijuterii ale sezonului, te invităm să le probezi într-unul dintre magazinele Safirelli! Descoperă colecțiile noastre și combină bijuteriile care îți exprimă cel mai bine stilul și personalitatea!

O primăvară însorită îți dorim!

 

Sursa foto: harpersbazaar.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *