Tu știi ce culori poate avea aurul?

Aurul este recunoscut drept cel mai iubit metal prețios din lume. În modă, aurul a inspirat creatorii de modă de pretutindeni. În stare naturală, aurul are culoarea galbenă, însă, prin amestecul cu alte metale, aurul își poate schimba culoarea în alb, roșu sau roz, albastru, violet și negru.

Culoarea aurului galben poate fi ușor schimbată prin alierea în diferite concentrații cu nichel sau cupru. Amestecul dintre nichel și paladiul dă naștere aurului alb și alierea dintre cupru și aur galben îi conferă aurului o nuanță roșcată, acesta devenind aur roșu sau roz, în funcție de cât de mult cupru a intrat în compoziție.

Mai multe despre fiecare nuanță în parte mai jos:

Aurul alb

Realizat prin alierea dintre aurul galben cu nichel, cupru și zinc.  Nichel-ul fiind componenta care îi oferă aurului culoarea roz. Aurul alb se poate obține și prin alierea aurului cu argintul, în cazul în care persoana care îl poartă are alergie la nichel.

Aurul alb este preferat de multe persoane datorită gradului de reflexie mărită și fiindcă este mai rezistent la uzură decât aurul galben. Pentru ca aurul alb să-și mențină mult timp calitățile reflective se supune unui tratament denumit “rodinare”. Stratul protector de rodiu protejează aurul de factorii exteriori și ajută la menținerea strălucirii metalului.

Diamantele strălucesc și mai puternic atunci când sunt alăturate aurului alb. Safirele albastre sunt adeseori montante pe o bijuterie din aur alb deoarece contrastul  mărește frumusețea bijuteriei. Atât aurul alb, cât și cel galben pot avea finisaj mat sau lucios.

Aurul alb transmite prin strălucirea sa mai rece o nuanță de modernism, sugerând energie, nonconformism și eleganță.

Recomandare Safirelli: bijuterie aur alb

inel diamante

Inel 18K cu diamante

O bijuterie unică prin frumusețea execuției este acest inel cu diamante din aur alb. Executat cu măiestrie, deține 18 karate și șapte diamante cu tăietură briliant dispuse lateral.

Aurul galben

Aurul galben este realizat prin alierea aurului cu cupru, argint și zinc. În ceea ce privește proprietățile acestuia, aurul galben are aproape aceeași duritate și durabilitate ca și aurul alb. Culoarea naturală a aurului are darul de a scoate în evidență orice montură de pietre prețioase.

Aurul galben poate avea mai multe tonalități, în funcție de cantitatea metalului care intră în compoziția sa, totuși, cea mai apreciată nuanță este cea care se apropie cât mai mult de culoarea aurului în formă pură.

Aurul galben transmite căldură, senzualitate și are un aspect solar.

Recomandare Safirelli: bijuterie aur galben

colier aur

Colier 14K colectia Graziella

Acest colier-statement cu mătase roșie din aur galben te lasă pur și simplu fără cuvinte atunci când îl vezi în realitate. Realizat din aur de 14 karate, având 8.84 grame, reprezintă bijuteria pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Combinația dintre roșu și galben sugerează feminitate și pasiune.

Aurul roz/roșu

Aurul roz sau roșu se formează din aliaj de aur și cupru, uneori și argint. În urma acestui amestec rezultă o culoare galbenă care are tentă rozaliu-roșiatică.

Aurul roz are calitatea de a sublinia foarte bine monturile din smarald, rubine și safire colorate (fanteziste).

De multe ori aurul roz este folosit pentru confecționarea unor bijuterii care reprezintă o îmbinare dintre aurul roz, alb și galben.

Fiind mai puțin întâlnit, aurul roz este preferat de persoanele extravagante. Culoarea roz a aurului sugerează feminitate și romantism. O bijuterie din aur roz este ideală pentru Valentine’s Day.

Aurul negru și verde

Culoarea aurului negru nu este obținută prin alierea aurului cu alt metal, ci prin tratamente de suprafață ale pieselor de aur, precum și prin diferite procedee electrochimice. După ce este supus acestor tratamente, aurul devine un metal strălucitor de culoare întunecată.

Atât aurul negru, cât și verde, subliniază ideea de diferență și extravaganță.

Aurul albastru și violet

Aurul violet este obținut prin combinarea aurului cu aluminiu în timp ce aurul albastru rezultă prin combinarea aurului cu  indiu sau galiu.

Motivul pentru care aurul este amestecat cu alte metale este dat de faptul că acesta este sfărâmicios în stare pură și îmbinarea cu alte metale îi conferă rezistența necesară. De cele mai multe ori, aliajele sunt alese în funcție de preferințele clienților și tendințele modei. Alierea aurului cu diverse metale nu influențează valoarea materială a bijuteriei, aceasta este dată de măiestria execuției și de carataj.

Pentru a vedea întreaga colecție de bijuterii din aur Safirelli te invităm pe SITE. 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *