Născute din eterna căutare a frumosului și a perfecțiunii prin formă și culoare, bijuteriile au fost dintotdeauna și pentru totdeauna o marcă a frumuseții și a stilului, o formă de exprimare a personalității sau o dovadă de iubire care poate fi purtată și etalată oriunde, oricând. În cazul în care îți dorești să faci cadou o bijuterie, dar nu știi cum o poți alege pe cea mai potrivită pentru soție, iubită, soră sau mamă, noi îți venim în întâmpinare cu diverse sfaturi și sugestii care, sperăm, vor face alegerea mai ușoară și vor aduce un plus de strălucire și bucurie în ochii ei.

Găsește stilul potrivit

Un prim pas în căutarea bijuteriei perfecte îl reprezintă alegerea stilului. Simplu, sofisticat, elegant, clasic, modern sau minimalist? Pentru ca alegerea să fie mai ușoară, gândește-te la colecția ei actuală de bijuterii, dar și la detalii cum sunt vestimentația, înălțimea, lungimea și culoarea părului, forma feței etc. Iată doar câteva indicații:

  • Chipul unei femei cu părul scurt sau mediu va fi scos în evidență de o pereche de cercei lungi;

Cercei

  • O față în formă de inimă va fi avantajată de o pereche de cercei rotunzi, care conferă simetrie și echilibru în partea inferioară a feței;

Cercei rotunzi

  • Colierele în formă de Y creează un efect de alungire, iar colierele în formă de V sunt recomandate femeilor care au chip în formă de inimă.

Colier YCercei V

Pe de altă parte, pornind de la aceste ”reguli” de bază, poți încerca să fii creativ. O bijuterie care nu seamănă cu cele pe care le are deja poate veni ca o sugestie cu privire la ce crezi că i s-ar potrivi, care să îi arate cât de bine o cunoști, dar și atenția ta la detalii. Aceasta va fi o surpriză plăcută, pe care probabil o va îndrăgi mai mult decât pe celelalte bijuterii din colecție.

Află mărimea corectă

Majoritatea bijuteriilor sunt confecționate pe mai multe dimensiuni, așa ca ar fi bine ca, înainte de vizita la bijutier, să îți faci o idee despre mărimea pe care trebuie să o cauți. Dacă în cazul colierelor sau al pandantivelor, aceasta nu este un criteriu fundamental, alegerea greșită a mărimii unui inel face imposibilă purtarea sa. Apelând la consilierii de vânzări Safirelli, vei scăpa de această grijă.

Ia în considerare semnificația materialelor și a pietrelor din care este confecționată bijuteria

DiamanteSemnificația bijuteriei este adesea ignorată, însă este bine de știut că majoritatea pietrelor prețioase sunt purtătoarele unor mesaje simbolice. De exemplu, perlele semnifică puritate și inocență, diamantele – eternitate în iubire, iar rubinele – pasiune. Un farmec special îl au și pietre precum chihlimbarul, despre care se spune că aduce noroc, smaraldul, esența naturii și a renașterii sau safirele, simbolul prieteniei.

În ceea ce privește alegerea metalului, aceasta poate varia în funcție de gusturi, vârstă, stil și multe altele.

..și nu trece cu vederea detaliile de ordin tehnic

În magazinele de bijuterii, se recomandă să ceri întotdeauna bonul fiscal și să rogi consultanții să îți prezinte marcajul. De asemenea, bijuteriile trebuie să fie însoțite de certificat de garanție, care să ateste calitatea și proveniența lor, dar și de o postgaranție.

În continuare, află dacă metalul este solid sau placat și dacă pietrele sunt naturale sau nu. În multitudinea de oferte și game de bijuterii, un loc special îl ocupă pietrele prelucrate manual, care au în plus o notă de autenticitate.

Iar în cazul în care timpul îți permite, poți să vizitezi mai multe magazine, pentru a face comparații în ceea ce privește prețul și calitatea bijuteriilor.

O bijuterie este, mai presus de toate o reamintire constantă a sentimentelor. Indiferent de ceea ce vrei să comunici – iubire, respect, prietenie – bijuteria dăruită va fi o confirmare a acestor sentimente ori de câte ori este purtată.

Dacă ești în căutarea bijuteriei perfecte, lasă-te inspirat de colecția Safirelli sau vizitează-ne în magazine pentru a primi informații, idei și recomandări.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>