7 Paşi de urmat în alegerea verighetelor

Data nunții a fost fixată, rochia de mireasă cumpărată, locația stabilită, tot ce a mai rămas de făcut este găsirea verighetelor potrivite. Nu este ușor  de găsit modelul de verighete care să placă ambilor parteneri, modelul care va sta o viață pe degetul celor doi. De aceea, această etapă cere mai mult timp și necesită luarea în calcul a următorilor 7 pași:

Probarea verighetelor se face când ambii parteneri sunt odihniți

Probarea verighetelor se face într-un moment fără stres, preferabil în prima parte a zilei, când ambii parteneri sunt odihniți și nu au degetele umflate.  Oboseala și stresul umflă degetele, alături de consumul de alimente sărate sau picante. Este indicat ca dimensiunile verighetelor să se ia la un bijutier, iar probarea diverselor modele de verighete să se facă ulterior.

De evidat verighetele fixe și cele prea largi

În ceea ce privește mărimea verighetelor, este recomandat ca acestea să nu opună rezistență atunci când sunt scoase de pe deget. Nu este normal ca verigheta să sugrume degetul și să cauzeze discomfort. E bine ca verighetele să nu fie prea fixe, deoarece grosimea degetelor se schimbă în funcție de anotimp, mâncare și dispoziție. În cazul în care verighetele sunt prea largi, acestea pot scăpa de pe deget, se pot agața sau pot jena celelalte degete, producând răni.

De preferat stilul personal în defavoarea trendului

Este bine să fim la curent cu ce se poartă, cu ultimele tendințe în materie de haine și bijuterii, însă stilul personal al fiecăruia dintre noi ar trebui să fie elementul care face diferența în a alege un anumit tip de verighetă sau altul. Este de preferat ca verighetele să placă ambilor parteneri. Dacă soția preferă ceva cu diamante sau orice alte pietre prețioase (safire, rubine, smaralde etc.), e important ca modelul ales să fie și pe gustul soțului și să se potrivească personalității ambilor parteneri. Și la inele de logodnă contează personalitatea celei care îl poartă, vezi mai multe aici.

Fie că e vorba de inscripționarea numelui partenerului sau de inscripționarea unui mesaj de iubire, personalizarea da un plus de valoare oricarei verighete. Mai mult, gravurile cu mesaje de dragoste și monogramele se poartă și se vor purta mult timp de acum încolo.

În alegerea verighetelor, trebuie să se țină cont de forma degetelor

Mărimea mâinii și forma degetelor reprezintă puncte de plecare atunci când vine vorba de alegerea lățimii verighetei. Drept urmare, pentru degetele lungi și subțiri se recomandă verighete mai late, de peste 7 mm iar pentru degetele scurte și mai groase, verighetele recomandate sunt cele de 3-4 mm. Aceste criterii nu sunt doar estetice, ci și sănătoase deoarece alegerea corectă a măsurii verighetelor contribuie la sănătatea întregii mâini.

Optează pentru verighete cu un model unic

Verighetele, în sine, sunt speciale datorită semnificației profunde pe care o au. Optarea pentru un model de verighete unic este o alegere inspirată care va fi apreciată de generațiile viitoare. În alegerea verighetelelor, criteriul prețului ar trebui să fie ultimul. Cel mai mult contează ca verighetele alese să spună povestea de iubire a cuplului într-un mod unic, plin de semnificaţie. Asa cum fiecare poveste de iubire este unica, asa ar trebui sa stea lucrurile si in cazul verighetelor. Verighete unice pentru o iubire unica.

Găsirea verighetelor potrivite nu este un lucru ușor. E important ca acestă decizie să fie făcută atât rațional cât și emoțional, verighetele fiind concepute pentru a fi purtate întreaga viață. Ele stau mărturie faptului că două persoane au spus “Da!” și și-au dăruit inima una alteia. Dragostea este dincolo de timp, așa ar trebui să fie și verighetele. Vezi aici colecția de verighete Safirelli, special concepute pe măsura unor iubiri de poveste.

Nuntă de piatră!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>